Sinergy Of Life

Sinergy Of Life

"Manusia yang tidak bertindak selaras dengan tujuan ia diciptakan, akan gugur sifat-sifat kemanusiaanya."

03 February 2009

bintulu rupanya!!!

salam....
Apa kabo sume?hari tu dah suspen nak dapat mana ... sekarang terjawab sudah persoalanku. Aku ditempatkan di bandar Bintulu- 'oil town'. Segala kemudahan senang diperolehi. Alhamdulillah harini dapat jugak aku menjengah blog yang suram ni. Takut2 nant ada hantu plak haha. Iyalah dah hampir sebulan aku di sini inilah kali pertama aku onliene. Kalau nak ikutkan aku dapat kawasan bandar Bintulu tapi memandangkan kekangan yang ada jadi, hari ni baru dapat nak jengok ceritera kwan2 di tawau, kl, uia, uk dll. Setakat waktu yang ada ni boleh diceritakan sikit keadaan aku di sini. Aku menyewa dengan sorang cikgu jugak. Mengajar satu sekolah. dapat mengajar opsyen pilihanku-pendidikan Islam. syukur...Alamak kelas dah dekat ni. aku terpaksa benti dulu tapi...menelusuri perjalanan hidup yang baru bermula...macam-macam ada! macam-macam nak cita..kita sambung len kali ek! wassalam...

anekdot:
Buat rakan2 yang akan walimah bulan Mac
selamat membuat persiapan..aku balik bulan tiga nanti hehe...

5 comments:

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

salam jiyah..ingat lg tak kita..heheh..camne ngajar skrg?ok?best of luck :)

resmi padi said...

ehh Lis ingat laaa, camna ek kat sana...musti best kan

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

hehehe...best jer...taknak balik rasa nyer...hmm,camne mengajar?ok tak..kena banyak sabar kan bila dah mula alam baru...bila pk2 balik...study gak yg best,wlupun kena jawab xm..heheheh

halis said...

Ai..jiyah...kitak pekabar?heheh...slamat berjuang...:)

Azrul said...

Selamat ari ulangtahun kelahiran yg ke 2* hehe..moga pnjng umur n dimurahkan rezki srta berada didalam keredhaanNya...

"Cinta Pertama"

Munsyid : Far East

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta utama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtera

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta utama

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta utama

You and Me

Daisypath Anniversary tickers